Φόρτωση ...

Χρήσιμες συμβουλές ασφάλειας για να κρατήσετε μακριά τους διαρρηκτές

Υπάρχουν κάποιες απλές ενέργειες που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να διασφαλίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ασφάλεια του σπιτιού μας, που δεν κοστίζουν τελικά σε τίποτα στην τσέπη μας. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να αποτρέψουμε τους  διαρρήκτες από το να  κάνουν μία απρόσμενη επίσκεψη στο σπίτι μας; Ιδού μερικές χρήσιμες και πρακτικές  συμβουλές για να το κατορθώσετε:

Πρώτα απ’ όλα κάνετε μία εξωτερική επισκόπηση του σπιτιού σας ή διαμερίσματος σας. Παρατηρήστε το προσεκτικά. Μήπως βλέπετε κάποιες αδυναμίες , κάποια σημεία κρυφά που δεν πάει ο νους κάποιου, από τα οποία κάποιος πονηρός θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για να εισέλθει παρανόμως στο χώρο σας; Ή εάν υπάρχουν επίσης σημεία στα οποία ένας κακόβουλος θα μπορούσε να κρυφτεί προκειμένου είτε για να εισβάλλει στην οικία είτε για να διαφύγει αφού έχει ήδη επιτελέσει το ανίερο έργο του; Εάν λοιπόν διαπιστώσετε την ύπαρξη αυτών των αδυναμιών στο χώρο σας, κάντε ότι μπορείτε για να τις διορθώσετε.  

Επίσης, φροντίστε να εφοδιαστείτε με ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού σπιτιών. Μόνο στη θέα ενός συστήματος ασφαλείας οι κακόβουλοι αλλάζουν αμέσως γνώμη σχετικά με τις κακές προθέσεις τους έναντι της περιουσίας σας. Η παραμικρή  ένδειξη και μόνο ότι ο χώρος σας προστατεύεται από ένα σύστημα συναγερμού είναι αρκετή για να κάνει τους κλέφτες να αλλάξουν γνώμη εν ριπή οφθαλμού. Δεν θα το διακινδυνεύσουν να εισβάλλουν στο χώρο σας γιατί θα ήταν πολύ επικίνδυνο για αυτούς .

Τέλος, ένα άλλο αποτρεπτικό απόπειρας διάρρηξης αποτελούν τα φώτα στο χώρο. Ένα καλά φωτισμένο σπίτι απωθεί σφόδρα έναν επίδοξο διαρρήκτη ακριβώς γιατί κατά τον τρόπο αυτό όποια κίνηση εισβολής  και να κάνει μπορεί να γίνει αμέσως αντιληπτή. Έτσι λοιπόν ο καλός φωτισμός σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός συστήματος ασφαλείας μπορούν να κρατήσουν μακριά τους εισβολείς.